Ons gebouw

IKC de triviant is gelegen aan de Halstraat 42 in Stein. Bezoekers heten wij welkom via de hoofdingang aan de Halstraat. Voor leerlingen (en hun ouders) is voor en na schooltijd de poort aan de Kruisstraat geopend.

Parkeren is mogelijk op het Barbarini plein. De parkeerplaats bij de school is ALLEEN voor medewerkers of om kinderen tijdens excursies veilig in en uit te laten stappen.

kenmerkt zich door veel licht, rust en ruimte. Naast de diverse groepslokalen beschikt het IKC over tal van multifunctionele werk- en gespreksruimtes en een grote aula. Uiteraard is het gebouw voorzien van de nieuwste voorzieningen en snufjes. Zo beschikt het gebouw over vloerverwarming en een klimaatbeheersingssysteem. Daarnaast zijn uiteraard een lift, een invalidentoilet en Wifi aanwezig.Het IKC de triviant is gesitueerd in het hartje van Stein. Het gebouw is in augustus 2015 op feestelijke wijze in gebruik genomen. Het gebouw is zodanig ontworpen dat de gebruikers op multifunctionele wijze gebruik kunnen maken van lokalen en overige ruimtes. Het gebouw

De functionaliteit van het gebouw wordt door de gebruikers op velerlei wijzen benut. In de werkruimtes en aula kunnen kinderen alleen of in kleine groepjes werken. Feesten als kerst en sinterklaas worden gezamenlijk in de aula gevierd, waarbij de speelzaal als podium wordt gebruikt en de ruime teamkamer eventueel als extra uitbreiding voor de aula kan worden geopend. Bezoekers worden verwelkomd bij de hoofdingang, alwaar ook de administratie en het kantoorgedeelte gevestigd zijn.

De komende jaren is de school wegens het groeiende aantal leerlingen tijdelijk uitgebreid met twee noodlokalen.

Spelen in en rondom de triviant
De triviant is voorzien van verschillende speelplaatsen, afgestemd op de leeftijd van de     gebruikers.  Er zijn aparte speelplaatsen voor de peuters, de kleuters en de grote kinderen. Voor de inrichting van de speelplaatsen is veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijk materialen, waardoor kinderen worden uitgedaagd om het spel zelf te fantaseren. De grote speelplaats is ook ná schooltijd geopend voor de BSO. In de zomer is deze speelplaats ook een favoriete ontmoetingsplek voor de kinderen uit de buurt. De speelplaats in dan tot ca. 20.00 uur geopend.

Parkeergelegenheid in en rondom het gebouw
Het IKC beschikt over een fietsenstalling welke tijdens schooltijden is afgesloten voor bezoekers. Voor ouders die de kinderen met de auto naar het IKC brengen is er een "Kiss and Ride" strook. Daarnaast kunnen zij parkeren op het vlakbij gelegen Barbarini-plein, welk parkeerruimte biedt voor ca. 30 voertuigen.

Medewerkers parkeren op de eigen parkeerplaats van het IKC, waardoor zij geen parkeerplaatsen voor ouders en bezoekers bezet houden. Het is niet de bedoeling dat ouders op deze parkeerplaats hun auto parkeren. De parkeerplaats mag wel gebruikt worden om tijdens excursies leerlingen veilig in- en uit de auto's te laten stappen.